Ontvangst bij onze kring

Misschien ben je er al lang mee bezig: ‘Ben ik nu wel of niet homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender?’

Je bent hiermee in ieder geval niet alleen in deze wereld. Uit onderzoek blijkt dat een op de tien mensen homoseksuele gevoelens heeft.

Op het platteland is dit niet anders dan in de stad. Feit is dat homoseksualiteit op het platteland veel minder bekend is dan in de stad. Toch bestaat er een actieve homo-organisatie op het Twentse platteland: de Plattelandskring Twente. Onze Kring is aangesloten bij de landelijke homo-organisatie Stichting De Kringen. Tijdens de maandelijkse samenkomsten van onze Kring worden activiteiten en gespreksbijeenkomsten georganiseerd. Hierbij is naast het georganiseerde deel altijd ruim tijd voor onderling contact en kennismaking. Het blijkt dat praten over je homoseksualiteit ruimte geeft voor acceptatie en ontwikkeling.

Ben je woonachtig in Twente en heb je affiniteit met de doelgroep dan is onze kring misschien iets voor jou.

Jij bent niet alleen
Je bent niet de enige persoon in de wereld die ‘zo’ is. Zo’n vijf tot tien procent van alle mensen heeft homoseksuele gevoelens. In Nederland dus zo’n 1 tot 1,5 miljoen mensen! Het is in het begin alleen vaak moeilijk om die andere mensen te ontmoeten. Onze Kring is een goed startpunt. In groepjes ontmoet je elkaar bij iemand thuis om te praten over onderwerpen die jou interesseren en leuke dingen te doen.